снимки Джаз Плюс КонцертиСредновековният концерт  Пътят на пилигрима на Деница Серафим

...
снимки Джаз Плюс КонцертиСредновековният концерт  Пътят на пилигрима на Деница Серафим
Коментари Харесай

Варна става част от Пътя на пилигрима с магическата музика на Деница Серафим

снимки  " Джаз Плюс Концерти "

Средновековният концерт  „ Пътят на пилигрима ” на Деница Серафим Ансабъл  ще бъде показан във Варна на 27 ноември в Градската художествена изложба " Борис Георгиев " от 19:00 часа.

 „ Пътят на пилигрима ” е музикално странствуване из Европа от XVI в. – време, в което се преплитат Средновековие, Ренесанс и Барок. Деница Серафим се въодушевява от тези столетия и артистично пресъздава това странствуване в песни, които съпровождат поклонническия път на група пилигрими, странстващи из остаряла Европа. Нейните мелодии са повлияни от достоверното звучене на музиката на Англия и Дания, Испания и Италия. Изпълнена на разнообразни европейски езици тази музика носи приказно чувство, наситено с романтиката на северното звучене, средновековните ритми и ренесансовата музика.

 В своя първи независим акустичен план тя събира надарени музиканти, които влизат в ролята на тези пасажери и оживяват нейните музикални хрумвания. Участниците в това странствуване са Асен Маринов - китара, Бояна Зарева -цигулка, виола, Емил Михов - виола да гамба и блокфлейта, Йордан Владев – етно флейти, ударни, Деница Димитрова - келтска арфа, Емил Джордж - сакбът, Нейко Бодуров - тромпет, Анита Нейчева - бендир, перкусии и несъмнено, Деница Серафим - вокал, композиции.

Избраните принадлежности са  присъщи за остарялата европейска музика и основават особено звучене и въодушевление като в това време атрактивно показват музиката на сцена. Деница Серафим влиза и в ролята на художник по костюмите, пресъздавайки забавна и достоверна средновековна визия на главните настоящи лица в този концерт.



Билети за концерта могат да се намерят в мрежата на Ивентим и на касата във Фестивалния комплекс във Варна.

Проектът е осъществен с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура ” по стратегия " ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ ” и е част от плана " Джаз Плюс Концерти: " Пътят на пилигрима " и " Отвъд нотите:Роберто Фонсека и Нови български гласове ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР